Vaig fer un resum senzill del llibre, i per cada pàgina vaig elaborar unes preguntes sobre el fragment elaborat; com a graus d'ajuda previstos, vaig buscar dibuixos que es poguessin correspondre amb el fragment, acompanyats d'una petita frase. La idea era que després de llegir el text i contestar les preguntes, poguessin ordenar la història amb els dibuixos, segons el que havien entès. D'aquesta manera em proposava que els alumnes poguessin tenir una idea de la història que s'explica, sense que es perdessin gaire, i amb l'ajuda visual dels dibuixos, aconseguir copsar més la seva atenció.
D'altra banda, la meva tutora també em va demanar si se m'acudia alguna idea per adaptar les fitxes que finalment hauran de fer a l'aula ordinària, per treballar-ho a la sessió de desdoblament (que ella i una educadora dirigeixen). Així que vaig adaptar el material, tot extraient fragments del llibre que els ajudarien a elaborar aquestes activitats en concret, fent una sopa de lletres (amb les paraules més difícils), després d'haver escrit el que significaven. Crec que és molt important trobar elements que els cridin l'atenció i que els motivin, ja que perden ràpidament el fil i es distreuen amb molta facilitat. El suport en imatges m'està resultant molt útil i motivador! Però d'això ja en parlaré en una altra entrada.
Bé, de moment tinc força material preparat per les sessions que condueixo sobre llengua (les faig dues hores a la setmana), ja que he d'anar treballant amb els alumnes el llibre. Ara però, cada setmana, adapto també el material que fan servir a les sessions de desdoblament, segons les indicacions i el suport de la meva tutora.
Hola Esther, respecte a l'elaboració de material didàctic a Internet hi ha pàgines on es poden generar sopes de lletres introduint les paraules que tu vulguis. Per si no ho coneixies, t'envio un enllaç:
ResponEliminahttp://www.genmagic.org/sopasdeletras/gsopllet.html
Aquest enllaç és millor:
ResponEliminahttp://www.genempire.com/generador-sopa-de-letras#s_gen